Chci zavolat
+420 284 816 282

Chci napsat
info@ters.cz

Facebook
Facebook stránka

Historický mezník obce Lipec 2018

V srpnu 2018 se konala v obci Lipec významná akce, která nesla název „Historický mezník obce Lipec“. Na této akci se slavily rovnou dvě významné události výročí 100 let od založení Československa a další neméně podstatný mezník obce, kdy došlo k předání obecní vlajky z rukou pana Řípy obci Lipec. Svou účastí na takto významné akci obec poctila i hraběnka Polyxena Czernínová, která se účastnila celého průvodu a probošt Hronek, který obecní vlajku vysvětil.

Oslava, tak významného dne pro obec Lipec začala u obecního úřadu, kde byla slavnostně předaná vlajka, znak a standarta starosty starostce obce. Vše se neslo v slavnostní a přátelské atmosféře. Na tuto slavnost byly zapůjčeny polabské kroje z Národního divadla, které dotvořily autentičnost akce, stejně jako vystoupení kolínských mažoretek i účast dobrovolných hasičů z Lipce a Radovesnic II. Konal se průvod všech zúčastněných, kde v čele průvodu šel šampion mezi koni ve státních barvách s vlajkonoškou, která nesla symbol české státnosti českou státní vlajku. Celý tento průvod byl doprovázen dechovou kapelou Podkověnka, která dodala pevný, přitom pozitivně naladěný krok všem přítomným. Vítání všech hostů chlebem a solí proběhlo u Tří Smrků, kde byla malá přestávka na občerstvení.

Při této slavnosti proběhlo několik malých překvapení pro hosty. Prvním z nich bylo darovaní odznáčků s obecním znakem, každému zúčastněnému. Následovalo vypuštění bílých holubic, jako symbol čistoty a mírumilovnosti, která provázela celou akci a nespočet barevných balónků, které jsme společně vypustili při slavnostním vztyčení vlajky na stožár. Poté následovala zábava, kde se tancovalo, pilo a jedlo až do rána.

Za rodinu Řípových, děkujeme všem co se na této akci podíleli. Taktéž velice děkujeme obci Lipec za udělení ocenění Čestný občan, kterého si nesmírně vážíme.

Platební brána ComGate