Chci zavolat
+420 284 816 282

Chci napsat
info@ters.cz

Facebook
Facebook stránka

Jak vybrat bezpečnostní plombu

22.9.2021

Jak vybrat bezpečnostní plombu?

Na trhu najdete velkou škálu bezpečnostních plomb. Pokud bychom měli plomby rozdělit do základních kategorií, máme plomby:

Plastové bezpečnostní plomby

Nejvyužívanější plomby jsou ty plastové. Jedná se o levnou a spolehlivou variantu zboží, které Vám pomohou k ochraně Vašeho majetku, či zboží. Plastové plomby jsou využívány především k identifikaci, díky jedinečnému číslování a čárovému kódu, dále zabraňují nechtěné manipulaci s Vaším zbožím.

Plastové plomby dále rozlišujeme na průvlakové, závěsné a zástrčkové.

  • Průvlakové plomby mají víceúčelový charakter. Lze s nimi uzavírat vše, kde je různá délka otvorů pro provléknutí upínacího pásku. Uzavírací systém je buď opatřen zpětnými břity vyrobenými z nerezového plechu nebo z plastové kleštiny POM (jedná se o plomby např. PL70/11, PL70/13, PL70/21, PL 70/36).

Plomba - průvlaková 415 mmPlomba - průvlaková (290 mm)

  • Závěsné plomby jsou zpravidla využívány tam, kde je třeba neměnného obvodu pásky (PL95/21, PL95/27).

Závěsné
              plomby PL95 21

  • Zástrčkové plomby jsou určeny pro uzavírání přepravních obalů, které jsou vybaveny uzavíracím mechanismem. Tyto plomby mají především kontrolní charakter proti možné manipulaci (Bropol, Envopol).

Envopol
              bezpečnostní plombaBropol bezpečnostní plomba

Jak správně používat plastové plomby?

Aby průvlakové plomby správně a spolehlivě fungovaly, je nutné úplné dotažení délky úvazku (pásku). Nenechávejte nikde žádnou vůli.

U plomb závěsných nelze měnit délku úvazku. Aplikace jak závěsných tak zástrčkových plomb, je také velmi snadná stačí plombu zacvaknete.

Konstrukce plomb je nerozebíratelná. Plomba je vždy označena šipkami, kde se nachází vstup plomby, kudy prostrčíte úvazek a dotáhnete. Aplikace plomby je velice jednoduchá a rychlá, to je velké plus plastové plomby.

Je možný vlastní potisk plomb?

ANO! Naše společnost je schopna Vám potisk zajistit od 1000 ks výše. Jsme schopni Vám natisknout logo, název firmy, Vaší jedinečnou číselnou řadu, nebo čárový kód. Naopak při předpokládaných dlouhodobějších odběrech doporučujeme potisk názvu společnosti nebo loga. Potisky plomb zajišťujeme od velkých zákazníků, jako jsou velké obchodní řetězce až po malé zákazníky jako například bytová družstva, která chtějí své plomby odlišit od ostatních.

Kovové bezpečnostní plomby

Kovové plomby dělíme na lankové a zástrčkové.

  • Lankové plomby mají široký rozsah využití. Rozlišení je zpravidla v  průměru splétaného galvanizovaného lanka (Flexi-Grip F150M, Flexi-Grip F350M, Flexi-Grip F500M)..
  • Zástrčková (kontejnerová) plomba je využívána především v dopravním sektoru při plombování kontejnerů. Plomba splňuje vysoké nároky bezpečnosti dle norem ISO (Intermodal).
  • Po přestřižení se lanko rozplete a není možné opětovné zapečetění.

Jak správně používat lankové plomby?

U lankových plomb je aplikace uzavírání taky velmi jednoduchá, prakticky úplně stejná jako u průvlakových plomb je nutné dotáhnout celý úvazek. Po dotažení úvazku je zde potřeba udělat jednu věc a to přestřihnout lanko, které se následně rozplete a není možné opětovné zapečetění. Tudíž pro aplikaci lankové plomby jsou nutné kleště, které dokáží přestřihnout kovový úvazek.

Zde máte přiložený návod, jak správně s lankovou plombou zacházet.

Jak zacházet s lankovou plombou

Olověné plomby

  • Tyto plomby nachází široké uplatnění dle potřeb zákazníka. K plombování je potřeba plombovacích kleští, které mohou mít razníky s vlastním gravírováním. Při plombování se využívá plombovací lanko nebo provázek. Plomby jsou dodávány v několika různých velikostních průměrech (ø 8, 10, 12, 14 mm).

S výběrem té nejlepší bezpečnostní plomby Vám rádi pomůžeme ať už osobně na naší pobočce, nebo na emailu či telefonu.

 

Platební brána ComGate